VERBOUWING IN BEELD

Voor een kleine organisatie als het Beauforthuis is het duizelingwekkend wat er de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd. In oktober 2008 legde meneer H.L. de Beaufort de eerste steen van de gloednieuwe backstage. Half november trokken we met het kantoor erin. In de zaal werd een stofschot geplaatst en de pastorie werd van onder tot boven bij zijn kladden gegrepen. Toen dat achter de rug was hadden we opeens een gezellig theatercafé.
Nu moeten eerst de mooie kubussen worden gebouwd, en daarna moet het voort naar de zaal, want de vloer daar begeeft het inmiddels. Die zullen we ook zo snel mogelijk inrichten en renoveren (maar wees gerust: we behouden hem zoals ie is).

Toch: de grootste hobbel is genomen. Door nieuwe steunbalken konden we de muren in het voorhuis uitbreken en hebben we daar nu een prachtig theatercafé. Gas, water en licht en andere installaties zijn gloednieuwd en vanuit deze basis kunnen we de volgende stappen nemen.

En het allebelangrijkste is: we leven nog en het Beauforthuis bloeit. De concerten zitten vaak tjokvol. Het theatercafé bewijst zich door een groeiend publiek op de zondagen. In de programmering zijn we ons blijven ontwikkelen. Steeds meer mensen gebruiken onze zaal voor allerhande aktiviteiten; repetities, cd opnames, cursussen, vergaderingen en natuurlijk feesten en trouwerijen. En dat helpt ons om nog meer cultuur van de grond krijgen.

Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder veel, heel veel steun. Fondsen en instellingen doneerden, de bank leent ons gunstig geld, de gemeente kwam spontaan met een cheque, vrienden schreven een leenplan uit. Het bouwteam is ons zeer welwillend en draagt meer bij dan je op grond van de contracten mag verwachten. Bevriende bedrijven helpen ons met een piano, verf, stoelen, de bar ... Familie en vrienden kwamen schilderen, sjouwen, en wat al meer.

Iedereen , namens het hele team, ONTZETTEND bedankt. Wij hebben een vernieuwde en inspirerende plek gekregen voor onze wilde plannen en wij hopen dat jullie, en heel veel anderen, daar veel van kunnen genieten.

Lidwien Vork
27 januari 2010